voetbalzone

‘Bayern München meldt zich met zestig miljoen euro bij Bayer Leverkusen’

Dominic Mostert18 mei 2018, 23:25
Laatst bijgewerkt: 18 mei 2018, 23:25
Advertentie

Bayern München heeft een bod van zestig miljoen euro uitgebracht op Leon Bailey, zo claimt ESPN vrijdagavond op basis van bronnen rond de onderhandelingen. De aanvaller van Bayer Leverkusen werd de afgelopen maanden in verband gebracht met Engelse en Spaanse topclubs, maar Bayern is op dit moment dus het meest concreet. Een akkoord met Leverkusen lijkt echter nog ver weg.

Die Werkself is immers niet van plan om genoegen te nemen met zestig miljoen euro. Leverkusen aast op een bedrag van circa honderd miljoen euro en ziet Bailey bovendien veel liever vertrekken naar een club als Real Madrid, aldus ESPN. De Champions League-finalist zou op de achtergrond bezig zijn met Bailey: naar verluidt is zaakwaarnemer Jorge Mendes door Real gevraagd om zijn contacten aan te boren om te onderzoeken of de Jamaicaanse buitenspeler haalbaar is.

Tegelijkertijd zou Bayern ervan overtuigd zijn dat Bailey liever naar München dan naar Madrid verkast. De kampioen van Duitsland zal echter met een beter bod moeten komen om ook Leverkusen over te halen. De competitiegenoot verwacht de komende weken meer biedingen te ontvangen en voelt zich dus niet genoodzaakt om nu al akkoord te gaan. De afgelopen maanden werden clubs als Arsenal, Chelsea en Manchester City eveneens in verband gebracht met de twintigjarige ex-speler van KRC Genk.

In januari 2017 hengelde Ajax nog nadrukkelijk naar de komst van Bailey, maar voor 13,5 miljoen euro verkaste hij van Genk naar Leverkusen. Hij kwam sindsdien tot 38 competitieduels voor de club, waarin hij 9 keer scoorde en 7 doelpunten voorbereidde. Zijn contract in de BayArena loopt door tot de zomer van 2022.

Bezig met laden …