voetbalzone

Bayern München moet noodgedwongen de markt op: zomeraanwinst breekt voet bij blamerende oefenremise tegen vierdeklassers

Lars Capiau28 jul 2024, 18:24
Laatst bijgewerkt: 28 jul 2024, 18:31
Advertentie

Het was niet de dag van eenieder betrokken bij Bayern München. De Duitse recordkampioen oefende zondag tegen vierdeklasser 1. FC Düren en kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Hiroki Ito, zomeraanwinst van der Rekordmeister brak bovendien zijn voet en ligt langdurig uit de roulatie.

Bayern trad weliswaar niet aan in de allersterkste formatie, maar toch stonden er meer dan voldoende grote namen op het veld. Zo vormden Min-jae Kim, Eric Dier en Ito het driemanscentrum.

Josip Stanasic en Sacha Boey fungeerden aan de zijkant van de defensie. De hevig aan Manchester United gelinkte Noussair Mazraoui deed een halfuurtje mee. Leon Goretzka, Raphaël Guerreiro, Adin Licina, Mathys Tel en Bryan Zaragoza completeerden het elftal.

Der Rekordmeister keek na 45 minuten echter tegen een blamerende 1-0 achterstand aan. Invaller Nestory Irankunda redde in het tweede bedrijf enigszins de meubelen door voor de gelijkmaker te tekenen.

Eerder in de eerste helft incasseerde coach Vincent Kompany een flinke dreun. Na iets meer dan twintig minuten spelen moest Ito namelijk geblesseerd het veld verlaten. De deze zomer aangetrokken Japanner brak na een duel zijn voet.

De markt op


Ito zal langdurig uit de roulatie liggen, zo bevestigde directeur Max Eberl na afloop tegenover BILD-journalist Michel Schröer. "Ja, hij heeft zijn voet gebroken. Hij zal er een hele poos uit liggen."

Door de blessure van Ito zal Bayern de transfermarkt op moeten, schrijft transfermarktexpert Fabrizio Romano. De Zuid-Duitsers waren sowieso al van plan om Jonathan Tah bij Bayer Leverkusen los te weken, maar nu komt er nog meer druk op die transfer. Het aantrekken van nog een extra centrumverdediger valt bovendien niet uit te sluiten.

Bezig met laden …