voetbalzone

Bayern München ook machtig in DFB Pokal, Dost scoort en geeft assist

Thijs Post29 okt 2014, 21:20
Laatst bijgewerkt: 29 okt 2014, 21:20
Advertentie

Bayern München is niet alleen in de Bundesliga en de Champions League onverslaanbaar, ook het bekertoernooi gaat de voetbalmachine van Josep Guardiola blijkbaar goed af. Woensdag werd gevallen grootmacht Hamburger SV met de neus op de feiten gedrukt: de Noord-Duitsers maakten geen schijn van kans. In Wolfsburg mocht Bas Dost weer eens in de basis beginnen en dat deed hij met verve: de spits scoorde en gaf een assist.

voetbalzone

Hamburger SV - Bayern München 1-3
Als het kwakkelende Hamburger SV al een kans wil maken tegen Bayern München, doet de gevallen grootmacht er verstandig aan achterin in ieder geval weinig weg te geven. Dat ging woensdag al na zeven minuten faliekant mis, toen Heiko Westermann een te korte terugspeelbal in huis had. De bal werd onderschept en voor topschutter Robert Lewandowski was het een klein kunstje om de bal binnen te schuiven. Bayern München was oppermachtig en leek via Thomas Müller op 0-2 te komen, ware het niet dat de arbitrage na lang twijfelen de viering van de bezoekers beëindigde. De buitenspelgoal bracht der Rekordmeister niet van de leg: met een heerlijk schot van afstand tekende David Alaba alsnog voor 0-2.

Bayern München, dat speelde zonder Arjen Robben, had helemaal niets te vrezen van Hamburger SV. Franck Ribéry tekende voor de 0-3, alvorens coach Josef Zinnbauer (die onlangs zijn contract verlengde tot medio 2016) het tijd vond worden voor Rafael van der Vaart. De Nederlander kon geen potten meer breken voor die Rothosen; het kwaad was al geschied. De 1-3 van Pierre-Michel Lasogga was voor de statistieken.

VfL Wolfsburg - 1. FC Heidenheim 4-1
Dost mocht voor het eerst sinds 15 maart weer eens in de basis beginnen bij VfL Wolfsburg, dat in actie kwam tegen 1. FC Heidenheim. De huidige nummer zes van de 2. Bundesliga verstopte zich niet in de Volkswagen Arena en via Marc Schnatterer kwamen de bezoekers zelfs op 0-1. De orde werd echter snel hersteld door de thuisclub. Eerst tikte Daniel Caligiuri met zijn vierde doelpunt in zijn laatste vier wedstrijden binnen voor de 1-1. Dat gebeurde op aangeven van Vierinha. Vervolgens liet Dost zich gelden. De spits kopte na een voorzet van Kevin De Bruyne binnen voor de 2-1 en was aangever bij de 3-1 van Luiz Gustavo. Diezelfde Luiz Gustavo klaarde het karwei met de 4-1.

Bezig met laden …