voetbalzone

Bayern München plaatst zwaargewicht van PSV op de schaduwlijst

Mart Oude Nijeweeme23 jun 2023, 12:04
Laatst bijgewerkt: 23 jun 2023, 12:04
Advertentie

Ibrahim Sangaré is op het wensenlijstje van Bayern München verschenen, schrijft BILD. De Duitse recordkampioen heeft zijn eerste pijlen gericht op Declan Rice, maar schakelt door naar de Ivoriaan indien de middenvelder van West Ham United niet haalbaar blijkt. Sangaré maakt net als twee andere spelers deel uit van een zogeheten schaduwlijst.

Naast Sangaré staan ook Kalvin Phillips (Manchester City) en Youcef Atal (OGC Nice) op de reservelijst bij Bayern. Over de middenvelder van PSV zegt clubwatcher Tobias Altschäffl: "Hij is niet van het niveau Rice, maar Bayern kan niet op één paard wedden en daarom zijn de scouts erg bedrijvig. Sangaré heeft een marktwaarde van minimaal 35 miljoen euro. Hij staat op de lijst." Sangaré wordt bij PSV samen met Xavi Simons beschouwd als de speler die het meest in trek is.

Diverse Premier League-clubs en Paris Saint-Germain azen eveneens op de komst van de Ivoriaanse middenvelder. Voor de fysiek sterke Sangaré betaalde PSV in de zomer van 2020 een transfersom van zo'n zeven miljoen euro. Bij een vertrek moet hij deze zomer dertig miljoen meer opleveren. Zijn contract in het Philips Stadion loopt nog door tot medio 2027. Sangaré kwam tot dusver tot 133 wedstrijden in het shirt van PSV, waarin hij 13 keer scoorde en 9 assists gaf.

PSV sorteerde al voor op een vertrek van Sangaré met de interesse in Stijn Spierings, maar ziet de middenvelder van Toulouse naar RC Lens vertrekken. De Franse club gaat als nummer twee van de Ligue 1 direct de Champions League in en doet dat met de Nederlander, die deze zomer transfervrij is na drie uitstekende seizoenen bij Toulouse. Als alternatief wordt Azor Matusiwa (Stade Reims) genoemd in Eindhoven. Het is bij PSV nog altijd wachten op de eerste zomeraanwinst.

Bezig met laden …