voetbalzone

Bayern München profiteert en staat negentien punten voor op achtervolger

Bart Kruyt23 feb 2014, 18:19
Laatst bijgewerkt: 23 feb 2014, 18:19
Advertentie

Spannend is de strijd om het kampioenschap in Duitsland allang niet meer. Bayern München staat in de Bundesliga op een eenzame hoogte en profiteerde zondag van de nederlagen die achtervolgers Bayer Leverkusen en Borussia Dortmund eerder dit weekend leden, door met 0-4 te winnen van Hannover 96. Bayern heeft nu al negentien punten meer dan nummer twee Bayer Leverkusen en kan de champagne voor het kampioensfeestje alvast koud zetten.

voetbalzone

Zoals verwacht kon worden was Bayern ook in de uitwedstrijd bij Hannover heer en meester. Josep Guardiola liet Tom Starke eens beginnen tussen de palen en de vervanger van Manuel Neuer hoefde voor rust eigenlijk maar een keer in te grijpen, al was dat nog wel bij een 0-0 tussenstand. Met een prima redding voorkwam Starke dat Hannover op voorsprong kwam en niet lang daarna werd het aan de overkant 0-1. Rafinha vond Thomas Müller, die ongedekt binnen kon koppen.

Bayern bleef hierna de bovenliggende partij en ging op zoek naar meer doelpunten. De bezoekers prikten er voor de thee nog eentje bij: Thiago Alcántara controleerde een fraaie pass van Bastian Schweinsteiger met de borst en schoot vervolgens de 0-2 achter Rob-Robert Zieler. De wedstrijd leek hiermee gespeeld te zijn, maar Hannover gaf zich niet zomaar gewonnen. De thuisploeg kreeg kort na rust twee aardige mogelijkheden op de aansluitingstreffer, maar Mame Biram Diouf en Szabolcs Huszti vonden Starke op hun pad.

Hannover slaagde er dus niet in om dichterbij te komen zag Bayern verder uitlopen via een tweede goal van Müller, ditmaal aangespeeld door Mario Mandzukic. De Kroaat was zelf verantwoordelijk voor het slotakkoord en zo zette Bayern weer een belangrijke stap richting een nieuw kampioenschap. Bij der Rekordmeister deed Arjen Robben overigens een halfuur mee: hij kwam in de tweede helft in de ploeg voor Müller. Als Bayern zo doorgaat, is het over een paar weken al kampioen.

Bezig met laden …