voetbalzone

'Bayern München raakt Thiago kwijt en denkt nu ook aan Franse sensatie'

Bart Kruyt28 apr 2016, 16:17
Laatst bijgewerkt: 28 apr 2016, 16:17
Advertentie

Josep Guardiola wordt aan het einde van dit seizoen opgevolgd door Carlo Ancelotti en die trainerswissel zou wel eens voor wat veranderingen in de selectie van Bayern München kunnen zorgen. Kicker schrijft donderdag dat Thiago Alcántara met zijn landgenoot mee wil naar Manchester City en dat Bayern zelf denkt aan de komst van Miralem Pjanic en Hatem Ben Arfa.

/

Guardiola zou hebben beloofd dat hij geen spelers van Bayern zou benaderen voor een transfer naar City, maar er wordt beweerd dat Thiago zelf heeft aangegeven dat hij met de coach mee wil. De 25-jarige middenvelder werkte eerder bij Barcelona al samen met Guardiola en heeft een erg goede band met zijn landgenoot. Bayern zou in ieder geval veertig miljoen euro willen hebben voor de technicus, die nog een contract voor ruim drie jaar heeft.

Als mogelijke vervanger voor Thiago wordt de 26-jarige Pjanic genoemd. Ancelotti is een groot fan van de middenvelder van AS Roma en eerder deze maand werd al beweerd dat de Italiaan zelf de telefoon had gepakt, in een poging Pjanic ervan te overtuigen voor Bayern te kiezen. Pjanic heeft bij Roma nog een contract dat tot de zomer van 2018 doorloopt.

Nieuw is verder de vermeende belangstelling van Bayern voor Hatem Ben Arfa, die aan een indrukwekkend seizoen bezig is bij Olympique Nice. De Franse dribbelaar is aan het einde van dit seizoen transfervrij en werd dan ook al met heel wat clubs uit binnen- en buitenland in verband gebracht. Bayern zou nu dus ook een optie kunnen zijn; Michael Reschke van der Rekordmeister bekeek Ben Arfa in de thuiswedstrijd van Nice tegen Stade Rennes.

Bezig met laden …