voetbalzone

Bayern München slaat belangrijke slag en komt met contractnieuws

Bart Kruyt18 mrt 2016, 09:39
Laatst bijgewerkt: 18 mrt 2016, 09:39
Advertentie

Bayern München heeft een einde gemaakt aan de geruchten over een vertrek van David Alaba naar bijvoorbeeld Manchester City of Real Madrid. Via de officiële kanalen meldt de Zuid-Duitse grootmacht, na een halfjaar onderhandelen, een akkoord met de Oostenrijker over een nieuw contract. De verbintenis loopt nu tot medio 2021; Alaba lag vast tot medio 2018.

/

In december verlengde Bayern nog de contracten van Thomas Müller, Jérôme Boateng, Javi Martínez en Xabi Alonso en nu slaat de club dus weer een belangrijke slag met het oog op de toekomst. “Dat we een zelf opgeleide speler tot 2012 hebben kunnen vastleggen is bijzonder. Hij is een belangrijke speler voor ons, de komende jaren zal hij een steunpilaar voor de groep zijn”, zegt directeur Karl-Heinz Rummenigge.

Alaba zelf is gelukkig met zijn nieuwe verbintenis. “Ik ben trots dat ik langer bij mijn club mag blijven spelen. Bij FC Bayern ben ik groot geworden en heb ik al fantastische momenten beleefd. Iedereen bij de club is hongerig om nog meer prijzen te pakken”, zegt de verdediger annex middenvelder.

De 23-jarige Alaba komt uit de jeugdopleiding van Bayern en speelt sinds 2010 in het eerste elftal. Hij werd opgeleid als middenvelder, maar heeft in het betaalde voetbal vooral als linksback gespeeld. Alaba speelde tot dusver 127 competitiewedstrijden voor Bayern in de Bundesliga.

Niks Real Madrid of Manchester City: David Alaba tekent bij in München! #bayern #miasanmia [via @fcbayern]

Een foto die is geplaatst door Voetbalzone (@instavoetbalzone) op


Bezig met laden …