voetbalzone

Bayern München sluit slechte week af met verlies in BayArena

Erik van Dam02 mei 2015, 20:22
Laatst bijgewerkt: 02 mei 2015, 20:22
Advertentie

Bayern München is al kampioen van Duitsland, maar wil wel in vorm blijven om nog beslag te leggen op de Champions League. De week die der Rekordmeister nu beleeft doet de moraal in dat kader geen goed. Dinsdagavond werd er in de halve finale van de DFB-Pokal verloren van Borussia Dortmund en zaterdag leed het team van Josep Guardiola de derde nederlaag van dit seizoen in de competitie, bij Bayer Leverkusen: 2-0.

voetbalzone

Door de volle ziekenboeg moest Guardiola op een paar posities andere keuzes maken en zodoende liet hij Claudio Pizarro voorin beginnen en posteerde hij Rico Strieder, Mitchell Weiser en Gianluca Gaudino vanaf het begin op het middenveld. Weiser deed het van dat trio nog het best, maar het was Bayern München aan te zien dat het spelers als Franck Ribéry, Arjen Robben en Robert Lewandowski miste in de BayArena. Na tien minuten dacht Stefan Kiessling de score te openen, maar zijn goal werd afgekeurd.

Toen er bijna een halfuur verstreken was in Leverkusen, creëerde Bayern de beste kans tot dan toe. Mario Götze ontweek de buitenspelval en zag Bernd Leno op zich afstormen, maar het matige schot van Götze ging naast. Daarna stoomde de thuisclub weer een keer op via Hakan Calhanoglu en Karim Bellarabi, maar het doelpunt voor die Werkself bleef achterwege. Na rust opende het team van Roger Schmidt de score. Calhanoglu scoorde voor de achtste maal dit seizoen uit een vrije trap en deed dat op wonderschone wijze.

voetbalzone

Even tevoren had Leno een kans van Pizarro ongedaan gemaakt. Creatief was het niet bij Bayern, dat dit seizoen in de competitie alleen door VfL Wolfsburg (4-1) en Borussia Mönchengladbach (0-2) het zwijgen was opgelegd. Een kwartier voor het einde kreeg Götze de ideale gelegenheid de score in evenwicht te brengen. Hij handelde echter zelfzuchtig en Leno kon redding brengen. De afstraffing volgde daarna via Julian Brandt, die op zijn verjaardag een pass van Bellarabi promoveerde tot goal.

Bayer Leverkusen speelde het professioneel uit en boekte alweer de achtste zege in de laatste negen competitiewedstrijden. Op 14 februari verloor het voor het laatst in de Bundesliga en door de overwinning op Bayern stijgt men naar plaats drie. De voorsprong op Gladbach bedraagt maar één punt en die Fohlen komen zondag nog in actie bij Hertha BSC. De nummers één, twee en drie van Duitsland plaatsen zich rechtstreeks voor de groepsfase van de Champions League, de nummer vier gaat de play-offronde in.

Bezig met laden …