voetbalzone

‘Bayern München sorteert voor op zomers vertrek Tuchel en denkt aan twee namen’

Lars Capiau19 feb 2024, 14:03
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 20:06
Advertentie

Hoewel Thomas Tuchel voorlopig nog trainer is van Bayern München, hangt zijn toekomst in Beieren aan een zijden draadje. De media speculeert ondertussen al volop over een eventuele opvolger. De geruchtenmolen brengt twee concrete namen naar voren: Xabi Alonso en Zinedine Zidane.

The Athletic weet wie de droomkandidaat is in Zuid-Duitsland: Alonso. De huidige trainer van Bayer Leverkusen veegde zijn collega Tuchel onlangs nog van de mat in een onderling duel: 3-0.

Als Tuchel ontslagen wordt bij der Rekordmeister, zal Alonso benaderd worden om het vanaf de zomer op permanente basis over te nemen, zo schetst Raphael Honigstein van the Athletic.

De bestuursvoorzitter van Bayern, Jan-Christian Dreesen, verzekerde na de teleurstellende nederlaag tegen VfL Bochum (3-2) dat Tuchel niet ontslagen zou worden. Toch heerst er binnen de club onzekerheid over het functioneren van de Duitser.

De huidige nummer twee van de Bundesliga heeft in elk geval een 'noodplan' in de vrieskast liggen. "Bayern gooide een al lijntje uit naar ex-trainer Hansi Flick", weet het Engelse medium.

Er zou echter een flink obstakel zijn bij het aanstellen van zijn persoon. "Enkele prominente figuren zijn onzeker of Flick zijn succes tussen 2020 en 2021 kan herhalen na zijn slechte prestaties bij het Duitse nationale elftal."

Zinedine Zidane


En dus houdt het Italiaanse Corriere dello Sport er een andere theorie op na. Zij beweren zelfs dat de clubleiding al directe contacten heeft gelegd met een andere potentiële vervanger: Zinedine Zidane.

"De Bayern-directie heeft - onder de radar - voorafgaand aan het Champions League-duel (met Lazio, 1-0 verlies, red.) contact opgenomen met Zidane. De Fransman zou de eerste keus zijn om Tuchel in de zomer op te volgen. Het is onduidelijk of hij de baan meteen zou aanvaarden", schrijft de Italiaanse krant.

Bezig met laden …