voetbalzone

'Bayern München strikt na Pizarro ook 'supertalent' van 1. FC Köln'

Thijs Post31 mei 2012, 17:21
Laatst bijgewerkt: 31 mei 2012, 17:21
Advertentie

Bayern München strikte Claudio Pizarro al en is nog bezig met Edin Dzeko, en lijkt opnieuw te hebben toegeslagen op de transfermarkt. Volgens de Duitse media verkast ‘supertalent’ Mitchell Weiser van 1. FC Köln naar der Rekordmeister. De pijlsnelle vleugelspeler, die op de hele flank inzetbaar is, tekent een contract tot medio 2015 en kost naar verluidt ‘slechts’ 500.000 euro.

Over een transfer van de achttienjarige Weiser werd in de wandelgangen al enkele weken gesproken. “Zo’n kans mag je niet laten liggen”, zei de jongeling zelf al toen hij geconfronteerd werd met de interesse van Bayern. Het vertrek van Weiser is een flinke klap voor de supporters van Köln, die in hem de nieuwe Lukas Podolski zagen.

Mogelijk heeft de vader van Weiser een belangrijke rol gespeeld in de transfer van zijn zoon. Oud-profvoetballer Patrick Weiser was tot voor kort namelijk assistent-trainer van Stale Solbakken, maar toen de Noor werd ontslagen moest ook Weiser zijn biezen pakken. Overigens werd Weiser junior in 2011 in het shirt van Duitsland verkozen tot beste speler van het WK voor spelers onder zeventien jaar.

Bezig met laden …