voetbalzone

Bayern München verkoopt en heeft terugkoopclausule van acht miljoen euro

Thijs Post07 jan 2016, 14:33
Laatst bijgewerkt: 07 jan 2016, 14:33
Advertentie

Bayern München laat talent Sinan Kurt vertrekken naar Hertha BSC. De negentienjarige vleugelspeler tekent in de hoofdstad van Duitsland een verbintenis tot medio 2019. Beide partijen doen geen meldingen over de hoogte van het transferbedrag, maar volgens BILD gaat het om een geldsom die kan oplopen tot twee miljoen euro.

voetbalzone

Volgens het dagblad heeft Bayern München ook een terugkoopclausule bedongen. De clausule geldt voor de zomer van 2018: als der Rekordmeister hem dan terug wil hebben, moet er acht miljoen euro betaald worden. “Sinan is een jonge en zeer getalenteerde aanvaller, iemand met prachtige mogelijkheden. Wij geloven dat hij met zijn potentieel een absolute versterking is voor Hertha BSC”, laat sportief directeur Michael Preetz optekenen op de clubwebsite. Kurt zelf heeft goede gesprekken gevoerd met Preetz en trainer Pál Dárdai.

“Hertha is een uitstekende ploeg. Ik zocht een nieuwe uitdaging en die heb ik gevonden”, laat de jongeling weten. Kurt speelde bij Bayern München een wedstrijd in de Bundesliga, uitgerekend tegen Hertha BSC. Kurt, zoon van een Turkse vader en een Duitse moeder, speelde in de jeugdploegen van Borussia Mönchengladbach en Bayern München..

Bezig met laden …