voetbalzone

Bayern München wil Erik ten Hag dwarsbomen en bereidt officieel bod voor

Sam Vreeswijk02 jun 2023, 20:22
Laatst bijgewerkt: 02 jun 2023, 20:22
Advertentie

Bayern München gaat een bod voorbereiden op Declan Rice. Dat meldt Florian Plettenberg van Sky Deutschland. Een delegatie van de club heeft onlangs met de Engelsman gesproken in Londen, en daar een positief gevoel aan overgehouden. De 24-jarige middenvelder van West Ham United is erg gewild bij topclubs, waardoor het vrijwel zeker is dat hij deze zomer vertrekt bij de Conference League-finalist.

“De ontmoeting met hem in Londen was positief”, tweet Plettenberg vrijdagavond. “Rice heeft de indruk gewerkt dat hij zich een overstap naar Bayern goed zou kunnen voorstellen. De directie heeft de afgelopen dagen opnieuw over hem gesproken. Bayern wil nu een officieel bod gaan voorbereiden, als volgende stap.” Volgens de journalist is met name Bayern-trainer Thomas Tuchel gecharmeerd van Rice, die nog een contract tot medio 2024 heeft bij West Ham.

De interesse van Der Rekordmeister kan slecht nieuws betekenen voor Erik ten Hag. Onder meer Sky Sports meldde in de afgelopen weken al dat Manchester United van plan is om deze zomer vol voor de komst van onder meer Rice te gaan. De verwachting is dat de 41-voudig Engels international ruim boven de honderd miljoen euro gaat kosten.

Vorige week werd bekend dat Bayern voor de komende transferperiode twee prioriteiten heeft gesteld: een nummer 6 om het middenveld te stabiliseren en een spits. Die nummer 6 zou Rice dus kunnen worden, al worden ook Mateo Kovacic (Chelsea) en de binnenkort transfervrije Adrien Rabiot (nu nog Juventus) genoemd. Ook Ajacied Edson Álvarez werd gelinkt aan Bayern, maar inmiddels staat hij niet meer op het lijstje.

Bezig met laden …