voetbalzone

Bayern München wil miljoenenaankoop meteen alweer verhuren

Sam Vreeswijk04 aug 2024, 12:45
Laatst bijgewerkt: 04 aug 2024, 12:51
Advertentie

Bryan Zaragoza gaat Bayern München vermoedelijk op huurbasis verlaten. Dat meldt Florian Plettenberg van Sky Deutschland. De 22-jarige buitenspeler werd deze zomer door der Rekordmeister definitief overgenomen van Granada, maar lijkt komend seizoen niet op veel speeltijd te kunnen rekenen in München.

Plettenberg meldt dat Zaragoza op het punt staat om verhuurd te worden door Bayern. Een optie tot koop zit daar overigens niet bij volgens de journalist, waardoor Zaragoza op termijn dus gewoon terugkeert in de Allianz Arena.

De directie van Bayern heeft volgens Plettenberg een gesprek gehad met Zaragoza. “De 22-jarige heeft weinig zicht op speeltijd en moet ergens anders wedstrijdervaring opdoen”, aldus de journalist.

“Zaragoza wilde eigenlijk blijven, maar nu wil hij verhuurd worden. De directie van Bayern zal samen met de entourage van Zaragoza kiezen voor de beste oplossing.”

Zaragoza werd eind vorig jaar door Bayern voor dertien miljoen euro overgenomen van Granada, de club waar hij ook de jeugdopleiding doorliep. In principe zou hij pas deze zomer daadwerkelijk de overstap maken naar Zuid-Duitsland.

Uiteindelijk besloot Bayern hem vanaf februari al op huurbasis vast te leggen. Vervolgens kwam hij tot dusver tot slechts zeven wedstrijden namens de Duitse club - zonder goals of assists - waarvan zes als invaller.

Nu mag de rechtspoot, die één interland voor Spanje speelde, dus tijdelijk vertrekken. Volgens Plettenberg zijn in ieder geval Girona en Valencia serieus geïnteresseerd in Zaragoza.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …