Bayern München wint topper van Union Berlin dankzij stormachtig kwartier

Jonathan van Haaster26 feb 2023, 18:20
Laatst bijgewerkt: 26 feb 2023, 18:20

Bayern München heeft een zeer comfortabele zege geboekt op Union Berlin. Der Rekordmeister maakte in het laatste kwartier voor rust drie treffers en in de tweede helft werd er niet meer gescoord: 3-0. Doelpuntenmakers aan de kant van de thuisploeg waren Eric Maxim Choupo-Moting, Kingsley Coman en Jamal Musiala. Bayern komt zodoende op gelijke hoogte met koploper Borussia Dortmund. Beide ploegen hebben nu 46 punten. Union, dat voor aanvang van de kraker net als Bayern 43 punten had, blijft zodoende steken op de derde plaats.

Bij Bayern verscheen Matthijs de Ligt aan de aftrap. De andere Nederlanders, Daley Blind en Ryan Gravenberch, moesten genoegen nemen met een plek op de bank. Noussair Mazraoui ontbrak nog wegens een blessure, maar heeft de groepstraining inmiddels hervat. Ander heugelijk nieuws voor Bayern was de terugkeer van Sadio Mané, die zijn rentree in de wedstrijdselectie maakte na een slepende kuitblessure. De Senegalees viel in de tweede helft in. Bayern raakte vorige week de koppositie in de Bundesliga kwijt door met 3-2 te verliezen van Gladbach. Vroeg in dat duel kreeg Dayot Upamecano een rode kaart, waardoor de Fransman geschorst moest toekijken. Union miste alleen András Schäfer. Sheraldo Becker en Danilho Doekhi verschenen aan de aftrap.

Hoewel Bayern de betere ploeg was, kwam het in eerste instantie moeizaam tot kansen. Musiala kwam na een kleine twintig minuten spelen wel tot een schot, dat gekeerd werd door Frederik Rønnow. Nadat Musiala even voor het halfuur over kopte, liet Choupo-Moting zijn kopkans niet onbenut. De Kameroener knikte raak uit een voorzet van Coman: 1-0. De tweede treffer viel al snel daarna via Coman. De Fransman zag dat zijn poging na een fraaie dribbel onhoudbaar was voor Rønnow: 2-0. Vlak voor het einde van de eerste helft werd het alweer 3-0. Musiala maakte zijn elfde Bundesliga-treffer van het seizoen, nadat hij simpel kon afronden na knap voorbereidend werk op de achterlijn van Thomas Müller. Meteen daarna was het rust.

Een klein kwartier na rust was Sheraldo Becker dicht bij de gelijkmaker. Uit de draai schoot de spits, die sinds 9 november niet meer wist te scoren, in het zijnet. Union bleek verder in de tweede helft voor weinig gevaar te kunnen zorgen, terwijl de druk van het scoren er voor Bayern af was. Toch kwam de ploeg van Nagelsmann regelmatig dicht bij de 4-0. Zo probeerde de solide spelende De Ligt het met een schot, dat geblokt kon worden door de Berlijnse verdediging. Twintig minuten voor tijd leek het erop dat Müller zou scoren. De routinier zag echter dat Rønnow een puike redding in huis had. De Deense goalie had in de slotfase ook een goed antwoord in huis op een schot richting de linkeronderhoek van Alphonso Davies.