voetbalzone

Bayern München zegt zes jaar na dato ‘sorry’: ‘Het was een grote fout’

Thijs Post26 mrt 2015, 21:40
Laatst bijgewerkt: 26 mrt 2015, 21:40
Advertentie

Duitsland herinnert Jürgen Klinsmann vooral om diens goede prestaties als speler en als bondscoach van de nationale ploeg van Duitsland, maar het avontuur van Klinsmann als coach van Bayern München was een enorme mislukking. Na 29 wedstrijden in het seizoen 2008/09 werd Klinsmann ontslagen en in gesprek met Goal blikt algemeen directeur Karl-Heinz Rummenigge nu terug op het dienstverband van Klinsmann. Rummenigge biedt zijn excuses aan.

voetbalzone

“Beide partijen, wij en Klinsmann zelf, hebben een fout gemaakt”, begint Rummenigge. “Het lijkt iets kleins, maar het was een belangrijke vergissing. Zijn assistent, Martín Vásquez, wist helemaal niets van de Bundesliga of het Duitse voetbal. Vásquez was verder een prima man en een goede coach, maar het was een grote fout.”

“Ik wil daarom alsnog mijn excuses aanbieden aan Klinsmann. Ik weet dat hij het lastig had en dat hij ontslagen werd bij deze club. Het was echter niet alleen zijn fout, wij hebben ook een fout gemaakt”, besluit Rummenigge. Klinsmann is tegenwoordig bondscoach van de Verenigde Staten.

Bezig met laden …