voetbalzone

Bayern-routinier lacht om kritiek: 'Ik te traag? Geef me hun naam en adres!'

Matthijs van Laar24 mrt 2016, 15:06
Laatst bijgewerkt: 24 mrt 2016, 15:06
Advertentie
/

Xabi Alonso is met zijn 34 jaar aardig op leeftijd en volgens sommigen is de controleur een deel van zijn snelheid verloren. Zelf kan de Spanjaard daar om lachen, blijkt uit zijn reactie op die kritiek in gesprek met Goal.

Claudio Ranieri was de eerste die publiekelijk zijn twijfel uitte over de snelheid van de inmiddels gestopte international van Spanje. In 2008 wilde de coach hem aanvankelijk naar Juventus halen, maar hij zag daar van af omdat hij ‘perplex’ stond van de het trage bewegingsritme van Alonso. Die kritiek klonk later ook door bij andere coaches en analytici.

“Geef me hun namen. Geef me hun namen en adres!”, grapt de middenvelder van Bayern München, die er verder niet wakker van lijkt te liggen. “Ik was op mijn twintigste niet snel en dat ben ik nu nog steeds niet. Daar gaat niks aan veranderen. Dat heeft weinig met mijn leeftijd te maken. Sommige spelers zijn oud op hun 28e en sommigen lijken jong op hun 36e.”

Van een afscheid van het topvoetbal wil de gedecoreerde controleur dan ook nog niks weten. “Je moet goed in de gaten houden hoe je je voelt en tot op heden voel ik me goed. Daarom blijf ik voetballen op het hoogste niveau. Als het minder zou zijn geworden, was ik hier niet meer geweest”, aldus Alonso.

Bezig met laden …