Bayern scheert langs rand van de afgrond, Gladbach slaat flater

Thijs Post08 apr 2015, 23:14
Laatst bijgewerkt: 08 apr 2015, 23:14

Bayern München ligt nog steeds op koers om drie hoofdprijzen te pakken. De ploeg van trainer Josep Guardiola plaatste zich woensdag met de grootst mogelijke moeite voor de halve finale van de beker, door na strafschoppen af te rekenen met Bayer Leverkusen. Borussia Mönchengladbach sloeg een modderfiguur door te verliezen van Arminia Bielefeld, dat in competitieverband in de 3. Liga speelt. Borussia Dortmund en VfL Wolfsburg wisten zich eerder al te plaatsen voor de halve finales.

Bayer Leverkusen - Bayern München (wns) 0-0
In de Bundesliga is Bayern München ongenaakbaar, maar de Zuid-Duitse prijzenmachine wil ook succes in de DFB Pokal. Een uitwedstrijd tegen Bayer Leverkusen is echter geen gesneden koek en dat bleek woensdagavond ook maar weer eens. Een enerverende partij maakten de ploegen er aanvankelijk in ieder geval niet van. Na 23 minuten spelen viel het eerste schot op doel te noteren: Karim Bellarabi van Bayer Leverkusen hamerde over het doel van Manuel Neuer.

Pas daarna begon Bayern München wat meer drang naar voren te vertonen. Thomas Müller was de gevaarlijke man bij de bezoekers met een poging die gekeerd werd door keeper Bernd Leno. Bayer Leverkusen was echter de meest aanvallende partij van de eerste helft, dus trainer Guardiola van de bezoekers wist dat er iets moest gebeuren.

Na de onderbreking was het een stuk aantrekkelijker. Robert Lewandowski zag een doelpunt afgekeurd worden, omdat hij geduwd zou hebben. Van een overtreding op Ömer Toprak leek echter geen sprake. Niet veel later werd de spits ook nog eens onterecht teruggevlagd wegens buitenspel en redde Leno fantastisch op een inzet van de Pool. Aan de andere kant verrichtte Neuer een prachtredding bij een inzet van Bellarabi. In de absolute stlofase miste Julien Brandt een dot van een kans en dat deed hij ook in de slotfase van de verlenging. Het kwam aan op strafschoppen en voor Bayer Leverkusen ging het al bij de eerste mis: Neuer keerde de inzet van Drmic. Thiago Alcántara benutte de beslissende penalty.

Arminia Bielefeld (wns) - Bor. M'gladbach 1-1
In een gelijkopgaande wedstrijd nam de thuisploeg na 26 minuten de leiding. Manuel Junglas ontving de bal van Dennis Mast en schoot het leer via de binnenkant van de paal achter Yann Sommer: 1-0. Zes minuten later nivelleerde BMG al de tussenstand; Max Kruse benutte een elfmetertrap na een handsbal van Christian Müller. Na rust waren de bezoekers, met Roel Brouwers in de basis, de betere ploeg, maar Arminia bood goed tegenstand. In de noodzakelijke verlenging hielden de ploegen elkaar wederom op gelijke hoogte en zodoende moest een strafschoppenreeks uitsluitsel bieden. Daarin was de koploper van de 3. Liga koelbloediger dan die Fohlen. Raffael en Ibrahima Touré faalden namelijk vanaf elf meter, terwijl bij de penaltynemers van de thuisploeg alleen Marc Lorenz de bal niet achter Sommer kreeg. 5-4.