voetbalzone

Bayern stelt concurrenten teleur: ‘Ik ben zeer blij dat ik terug mag keren’

Peter Nusselder03 jun 2015, 11:51
Laatst bijgewerkt: 03 jun 2015, 11:51
Advertentie

Pierre-Emile Höjbjerg heeft de afgelopen maanden voldoende indruk gemaakt op de beleidsbepalers bij Bayern München. De negentienjarige middenvelder kwam onder leiding van trainer Josep Guardiola niet veel aan spelen toe in de Bundesliga en werd in januari verhuurd aan FC Augsburg.

voetbalzone

Daar waren er meer wedstrijdminuten weggelegd voor de vijfvoudig Deens international en Höjbjerg wordt beloond voor de ontwikkeling die hij tijdens de tweede seizoenshelft heeft doorgemaakt: na de zomerstop maakt hij weer deel uit van de selectie van Guardiola. Dat had de jeugdige middenvelder ook voor ogen toen hij een paar maanden geleden naar Augsburg verkaste.

“Ik ben zeer blij dat ik terug mag keren”, laat de Deen weten aan Kicker. Bayern stelt Duitse concurrenten als Bayer Leverkusen en Borussia Dortmund teleur met deze beslissing, want zij toonden belangstelling voor Höjbjerg. Tottenham Hotspur probeerde de middenvelder naar de Premier League te halen, maar de Deense belofte gaf de voorkeur aan een herkansing bij der Rekordmeister.

Bezig met laden …