voetbalzone

Bayern stuurt Sosa op huurbasis terug naar Estudiantes

Bart Kruyt29 okt 2009, 14:22
Laatst bijgewerkt: 29 okt 2009, 14:22
Advertentie

Louis van Gaal heeft een optie minder voor zijn middenveld. Bayern München laat donderdagmiddag op de officiële website weten dat José Ernesto Sosa op woensdag op het vliegtuig naar Argentinië is gestapt, waar hij het seizoen zal afmaken bij Estudiantes. De koploper van de Argentijnse competitie bereikte met Bayern een akkoord over een verhuur.

/

Het nieuws komt daags na de uitspraken van Sosa in BILD. De 24-jarige middenvelder gaf in dit blad al aan dat hij wilde vertrekken, omdat hij bij Bayern nauwelijks aan spelen toekwam. “Ik klaag niet, want iedereen bij Bayern heeft me altijd eerlijk behandeld. Maar ik wil spelen en denk dat ik beter een nieuwe club kan gaan zoeken”, zei hij.

Sosa leek te moeten wachten tot de winterstop, maar Bayern vond razendsnel een oplossing voor de ongelukkige middenvelder. De Argentijn maakt het seizoen af in zijn vaderland en moet zich begin juli weer in Duitsland melden. Sosa is geen onbekende bij Estudiantes: hij speelde al voor deze club voordat Bayern hem naar Europa haalde.

Bezig met laden …