voetbalzone

Bayern troeft half Europa af en haalt toptalent Valencia

Thijs Post07 jul 2014, 16:38
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2014, 16:38
Advertentie

Bayern München heeft Juan Bernat overgenomen van Valencia, zo meldt de club via de officiële kanalen. De 21-jarige verdediger heeft een vijfjarig contract getekend bij der Rekordmeister. Bernat heeft met zijn transfer naar München een einde gemaakt aan een transfersaga: de vleugelspeler werd de voorbije weken in verband gebracht met Europese grootmachten als Barcelona, Real Madrid, Napoli en Manchester United.

voetbalzone

Bernat, jeugdinternational van Spanje, krijgt rugnummer 18 en zal donderdag voor het eerst meetrainen bij zijn nieuwe vereniging. “We zijn bijzonder tevreden dat we goede zaken hebben kunnen doen met Valencia”, verklaart Jan-Christian Dreesen namens de kampioen van Duitsland. “Hij is een jonge speler, die we geruime tijd gevolgd hebben. Hij is snel, goed in de duels en hij heeft drang naar voren”, zegt sportief directeur Matthias Sammer op zijn beurt.

“Ik ben zeer gelukkig dat ik bij deze grote club aan het werk mag”, aldus Bernat. “Bayern is een van de grootste clubs ter wereld en ik vind het fantastisch dat ik samen mag werken met grote spelers als Philipp Lahm, Manuel Neuer, Bastian Schweinsteiger, Arjen Robben en Franck Ribéry.” Over een transfersom doen de partijen geen mededelingen, maar vermoedelijk gaat het om een bedrag van circa tien miljoen euro.

Bezig met laden …