voetbalzone

Bayern verlengt contract van spits en maakt Werder Bremen gelukkig

Bart Kruyt29 jun 2012, 17:05
Laatst bijgewerkt: 29 jun 2012, 17:05
Advertentie

Bayern München had Mario Gómez al in huis en versterkte zich deze transferperiode ook nog eens met spitsen Claudio Pizarro en Mario Mandzukic. Voor Nils Petersen was dan ook geen ruimte meer en de aanvaller gaat verder bij Werder Bremen. Bayern wilde hem echter alleen verhuren: de club ziet nog wel toekomst in Petersen en heeft zijn contract dan ook verlengd.

/

De 23-jarige Petersen werd in het seizoen 2010/11 topscorer van de 2. Bundesliga en maakte vervolgens de overstap van Energie Cottbus naar Bayern. Daar kwam hij in zijn eerste seizoen nauwelijks aan spelen toe en toen der Rekordmeister deze zomer Pizarro en Mandzukic haalde, leek het avontuur van Petersen in Zuid-Duitsland er alweer op te zitten. Bayern heeft de spits volgend seizoen inderdaad niet nodig, maar rekent wel op Petersen met het oog op de toekomst.

De spits had een contract dat nog twee jaar doorliep, maar heeft voor een jaar bijgetekend. "Nils is een groot talent", legde technisch directeur Christian Nerlinger uit. "We geven hem graag de gelegenheid om ervaring op te doen in de Bundesliga en dat kan bij Werder Bremen. Dat we zijn contract hebben verlengd, betekent dat we het wel degelijk in hem zien zitten. We rekenen op Nils met het oog op de toekomst." In Bremen wordt Petersen juist de opvolger van de naar Bayern vertrokken Pizarro.

Bezig met laden …