voetbalzone

Bayern wanhoopt niet: ‘Hij is sterk genoeg om hier doorheen te komen’

Erik van Dam02 apr 2015, 16:22
Laatst bijgewerkt: 02 apr 2015, 16:22
Advertentie

Bayern München ziet David Alaba dit seizoen waarschijnlijk alleen nog terug, als de club erin slaagt de finale van de Champions League te bereiken. Alaba blesseerde zich gedurende de interland Oostenrijk - Bosnië-Herzegovina aan zijn knie en woensdag wees onderzoek uit, dat hij zeven weken aan de kant zal staan. Bayerns laatste competitiewedstrijd is op 23 mei, over zeven weken; de Champions League-finale is op 6 juni.

voetbalzone

Bayern zit bij de laatste acht in Europa en komt binnenkort allereerst uit tegen FC Porto. Alaba hoopt vurig dat zijn club erin slaagt door te komen en daarna ook de halve finales te winnen: dan maakt hij zelf nog kans op wat minuten in de eindstrijd. Matthias Sammer, sportief directeur van de Duitse topclub, gunt het de back van harte. Hij zegt dat iedereen bij Bayern meeleeft met Alaba.

“Gelukkig is hij in mentaal opzicht sterk genoeg om hier doorheen te komen. Hij zal nu snel met zijn revalidatie beginnen”, geeft Sammer aan. De laatste serie wedstrijden in de Bundesliga zullen sowieso aan Alaba’s neus voorbijgaan. Hij deed dit seizoen in 19 van de 26 wedstrijden mee. Door een eerdere knieblessure stond hij in november en december ook al aan de kant. Zaterdag mist Bayern tegen Borussia Dortmund niet alleen hem, maar ook Franck Ribéry en Arjen Robben.

Bezig met laden …