voetbalzone

‘Bayern was niet verkeerd, ik dacht simpelweg dat Lyon betere optie was’

Peter Nusselder05 nov 2014, 12:34
Laatst bijgewerkt: 05 nov 2014, 12:34
Advertentie

Miralem Pjanic werd al herhaaldelijk in verband gebracht met grote Europese clubs en het is niet ondenkbaar dat de Bosnische middenvelder van AS Roma nog eens de stap maakt naar de absolute top. In het verleden kreeg Pjanic al de kans om van FC Metz naar Bayern München te verkassen.

voetbalzone

In 2008 klopte de Duitse grootmacht aan bij de club uit de Ligue 1, maar Pjanic zag een overgang naar der Rekordmeister op dat moment niet zitten. “Toen ik achttien jaar oud was ben ik naar München gegaan om een transfer te bespreken met Bayern. Het is niet zo dat er iets verkeerd ging. Ik dacht toen simpelweg dat Olympique Lyon een betere optie voor mij was”, vertelt de middenvelder aan Goal.

“Ik wist niet zeker of ik wel klaar was voor zo’n grote club als Bayern. Daarom besloot ik in Frankrijk te blijven. Ik kende de taal al en de mensen wisten wie ik was”, legt de Bosnisch international uit. “Daarom was Lyon de beste optie. Ik heb geen moment spijt gehad van die beslissing. Toentertijd was dat de beste stap.” Woensdag staat Pjanic met Roma, die club die hem in 2011 overnam van Lyon, in de Champions League tegenover Bayern.

Bezig met laden …