voetbalzone

Bayern wekt onbegrip met transfer: ‘Dat slaat werkelijk nergens op’

Thijs Post29 aug 2014, 00:20
Laatst bijgewerkt: 29 aug 2014, 00:20
Advertentie

Het is dringen geblazen op het middenveld van Bayern München; toch vindt trainer Josep Guardiola het nodig om de van Real Madrid afkomstige Xabi Alonso toe te voegen aan zijn selectie. Nu is een goede Alonso voor vrijwel ieder team ter wereld een versterking, maar oud-Bayern-middenvelder Stefan Effenberg snapt maar weinig van de komst van de Spanjaard.

voetbalzone

“Dat slaat werkelijk nergens op”, begint Effenberg zijn verhaal tegenover Sky. “Je laat er een gaan naar Real Madrid (Toni Kroos, red.) en je betaalt vervolgens tien miljoen euro voor een speler die bijna 33 jaar oud is. Daar staan een aantal vraagtekens achter, al is het natuurlijk wel zo dat hij met zijn ervaring vanaf de eerste seconde belangrijk kan zijn.”

Over de komst van verdediger Mehdi Benatia, die werd overgenomen van AS Roma, is Effenberg een stuk positiever. “Hij is echt een versterking, op basis van zijn lengte en zijn aanwezigheid. Bij standaardsituaties is hij, zeker in aanvallend opzicht, een extra wapen. Hij is een type als Javi Martínez.”

Bezig met laden …