voetbalzone

Bayern wijst nieuwe trainer aan: ‘Ze slaan de juiste richting in’

Gijs Freriks13 apr 2018, 10:19
Laatst bijgewerkt: 13 apr 2018, 10:19
Advertentie

BILD pakte donderdagvond uit met het bericht dat Niko Kovac de trainer wordt van Bayern München. De huidige coach van Eintracht Frankfurt neemt het stokje over van Jupp Heynckes en Olaf Thon juicht het besluit van de directie van de club uit Beieren toe. Thon noemt de keuze voor de 46-jarige Kovac logisch.

“Er komt nu een jonge man die nieuwe ideeën met zich meebrengt, samen met Hasan Salihamidzic (sportief directeur, red.)”, aldus de oud-middenvelder van Schalke 04 en Bayern in een interview met Sport1: “Bayern slaat daarmee de juiste richting in: ze focussen zich op de jeugd en stellen zich open voor het nieuwe.”

Heel veel trainerservaring heeft Kovac nog niet, want de Kroaat werkte enkel nog bij Eintracht en de nationale ploeg van Kroatië. Daarvoor was hij bondscoach van Kroatië Onder-21 en assistent- en jeugdtrainer bij Red Bull Salzburg. “Het voetbal ontwikkelt zich snel. Dan kun je niet enkel op trainers richten die al een keer de Champions League hebben gewonnen. Kijk maar naar bijvoorbeeld Carlo Ancelotti.”

Thomas Tuchel was ook een kandidaat, maar hij zou Bayern hebben afgewezen ten faveure van Paris Saint-Germain. “Ik denk dat hij hier spijt van krijgt. Hij had aan een nieuw tijdperk kunnen bouwen met Bayern. Natuurlijk wens ik Thomas ook het beste, maar het sterrenbeeld in Parijs is anders dan dat bij Bayern, waar de voorzitter zegt dat de club echt een familie moet zijn. In Parijs gaat het minder om liefde of het hart, maar om telbaar succes”, besluit de 51-jarige Thon.

Bezig met laden …