voetbalzone

Bayern wil doorpakken en legt eerste contact met Jurriën Timber

Dominic Mostert03 mei 2022, 12:42
Laatst bijgewerkt: 03 mei 2022, 12:42
Advertentie

Bayern München lijkt serieus van plan om zich te versterken met Jurriën Timber. Waar BILD vorige week al melding maakte van de interesse van de Duitse recordkampioen, meldt Sky dat er zelfs is geïnformeerd. Volgens de zender heeft technisch directeur Marco Neppe contact gezocht met het management van Timber om zijn contractsituatie te bespreken. De verdediger van Ajax is bij Bayern in beeld om het vertrek op te vangen van Niklas Süle, die na dit seizoen naar Borussia Dortmund gaat. Timber is na Noussair Mazraoui, Ryan Gravenberch en Sébastien Haller de vierde Ajacied die in korte tijd in verband wordt gebracht met Bayern.

Bayern is op zoek naar versterkingen voor de achterhoede nadat duidelijk werd dat de 26-jarige Süle na dit seizoen transfervrij overstapt naar concurrent Borussia Dortmund. Timber zou bij Bayern een van de namen zijn die op het wensenlijstje staat, net zoals Nico Schlotterbeck. Laatstgenoemde werd maandag echter officieel gepresenteerd bij Dortmund. Volgens Sky zou Bayern om die reden hebben doorgeschakeld door contact op te nemen met het management van Timber. De centrale verdediger, die ook als rechtsback uit de voeten kan, heeft nog een contract tot 2024 bij Ajax.

De kersverse Duitse kampioen wilde volgens BILD er eerder nog voor kiezen om de vacature in de defensie intern op te lossen door Benjamin Pavard van de rechtsbackpositie naar het centrum te verhuizen. Hiermee wilde Bayern budget besparen, maar mogelijk komt uit een vergadering van de raad van commissarissen die gepland staat op 9 mei een andere oplossing voor het probleem. Als gekozen wordt voor een externe zoektocht, komt Timber in beeld. Het is niet bekend welk bedrag Ajax in gedachten heeft voor de Oranje-international.

Timber is niet de eerste Ajacied die genoemd wordt bij Bayern. De Duitsers zijn al dicht bij het aantrekken van Gravenberch en Mazraoui. Gravenberch beschikt bij Ajax nog over een contract tot medio 2023, maar heeft zijn zinnen gezet op een overstap naar Bayern, terwijl Mazraoui transfervrij ingelijfd kan worden. Transfermarktexpert Fabrizio Romano meldde onlangs dat de club de transfers van het duo op de korte termijn wil completeren. Ook maakte BILD eerder al melding van de interesse van Bayern in Haller.

Volgens Duitse media zou Louis van Gaal een belangrijke rol hebben gespeeld rond de interesse van Bayern in Timber. De bondscoach van het Nederlands elftal heeft bij de clubleiding van Bayern aangegeven zeer enthousiast te zijn over de ontwikkeling van de verdediger. Ook vindt Van Gaal Timber uitstekend passen bij Bayern. Timber en Van Gaal kennen elkaar van het Nederlands elftal. De Ajacied zat bij de definitieve selectie voor de vriendschappelijke interlands tegen Duitsland en Denemarken, maar moest het trainingskamp geblesseerd verlaten. Op aandringen van Van Gaal bleef hij wel bij de groep.