voetbalzone

Bayern wil internationale topspeler strikken; club nadert ook akkoord met Kim

Bart DHanis16 jun 2023, 19:46
Laatst bijgewerkt: 16 jun 2023, 19:46
Advertentie

De situatie van Kyle Walker bij Manchester City wordt in de gaten gehouden door Bayern München, zo weet Sky Sport Germany vrijdagavond te melden. De 33-jarige verdediger is naar verluidt ontevreden over het aantal speelminuten en kan dus de overstap maken naar Zuid-Duitsland. Er zijn echter nog geen gesprekken met de entourage van de Engelsman gevoerd.

De naam van Walker zingt volgens het Duitse medium rond bij der Rekordmeister. De kersverse winnaar van de Champions League ligt tot medio 2024 vast in Manchester en kan zowel op rechtsback als centraal achterin uit de voeten. Walker moet het waarschijnlijke vertrek van Benjamin Pavard, die in de belangstelling van Liverpool staat, gaan opvangen en concurreren met Noussair Mazraoui om een basisplaats.

Mocht de 75-voudig international van the Three Lions inderdaad de overstap van City naar Bayern maken, dan wordt hij waarschijnlijk de tweede defensieve versterking van deze transferperiode. Transfermarktexpert Fabrizio Romano meldt vrijdagavond op Twitter dat de club van trainer Thomas Tuchel Kim Min-jae op korte termijn gaat inlijven. De persoonlijke onderhandelingen tussen Kim en Bayern zijn bijna afgerond en de club gaat zijn ontsnappingsclausule betalen. Napoli houdt vijftig miljoen euro over aan de aanstaande transfer.

Naast Walker lijken er meer spelers hun laatste wedstrijd voor the Citizens te hebben gespeeld. Aanvoerder Ilkay Gündogan loopt deze zomer uit zijn contract en gaat zijn carrière naar alle waarschijnlijkheid voortzetten bij Barcelona. Ook Bernardo Silva, die nadrukkelijk in de belangstelling staat van Paris Saint-Germain, lijkt te gaan vertrekken bij de Engelse kampioen.

Bezig met laden …