voetbalzone

Bayern wint eenvoudig en kan op jacht naar vijfde beker met grote oren

Thijs Post23 aug 2011, 22:36
Laatst bijgewerkt: 23 aug 2011, 22:36
Advertentie

Bayern München had zich door de 2-0 overwinning in eigen huis al bijna geplaatst voor de Champions League. De ploeg hoefde alleen nog maar stand te houden op bezoek bij FC Zürich om het slecht verlopen vorig seizoen toch nog enigszins goed af te sluiten. Der Rekordmeister kwam zonder Arjen Robben (reservebank) niet in de problemen in Zwitserland: dankzij een vroeg doelpunt van Mario Gómez werd het 0-1.

/

De treffer van de spits kwam al na zeven minuten tot stand na een watervlugge counter. Thomas Müller zette zijn ploeggenoot vrij voor de keeper en de aanvaller faalde niet: met een bekeken schot in de verre hoek tekende hij voor het belangrijke uitdoelpunt. De Zwitsers moesten zodoende vier keer scoren en dat zat er geen moment in. Bayern-doelman Manuel Neuer werd zelden getest en aan de andere kant verzuimden Holger Badstuber, Müller en Gómez voor de pauze de score uit te breiden.

Ook na de onderbreking had de viervoudig winnaar van Europa’s belangrijkste clubtoernooi weinig te vrezen van Zürich. De equipe van trainer Jupp Heynckes had ongeveer zestig procent van het balbezit, liet zich zien via Franck Ribéry en Nils Petersen en loste in totaal dertien schoten op het doel van Zürich-keeper Johnny Leoni. De fans vierden vrolijk feest, maar tot doelpunten kwam het niet meer. Heynckes had Toni Kroos, Gómez en Müller al naar de kant gehaald met het oog op de competitiewedstrijd tegen 1. FC Kaiserslautern.

Bezig met laden …