voetbalzone

Bazoer dankt transfer aan oefenduel in 2015: ‘Toen heeft hij iedereen verbaasd’

Daniel Cabot Kerkdijk04 jan 2017, 05:35
Laatst bijgewerkt: 04 jan 2017, 05:35
Advertentie
/

Riechedly Bazoer poseerde dinsdag vol trots met het shirt van VfL Wolfsburg in de Volkswagen Arena. De voor twaalf miljoen euro van Ajax overgekomen middenvelder werd gepresenteerd aan de Duitse media. Bazoer was onder Frank de Boer een belangrijke pilaar, maar Peter Bosz maakte het afgelopen half jaar andere keuzes.

"Ik ben echter vooral blij met de ontwikkeling die ik in die drie jaar heb kunnen doormaken", zo benadrukt Bazoer in De Telegraaf. "Nadat ik van PSV naar Ajax kwam, denk ik dat ik een betere speler ben geworden. Maar het is jammer dat is op deze manier weg moest." Bazoer wilde namelijk niet dat zijn interlandcarrière gevaar zou lopen. "Ik heb nog geen contact met de bondscoach gehad, maar denk wel dat hij deze transfer zal toejuichen."

"Ik hoop dat hij weer aan me gaat denken als ik hier veel wedstrijden speel en ik weer word opgeroepen voor Oranje. Ik ga ervan uit dat ik hier wel mijn speelminuten zal krijgen, daar ga ik mijn stinkende best voor doen." Bazoer heeft zijn miljoenentransfer te danken aan zijn uitstekende oefenwedstrijd van Ajax tegen de Duitsers (1-1), in juli 2015. "Dat duel heeft hij iedereen verbaasd en overtuigd", zo zegt zijn nieuwe trainer Valerien Ismaël.

Bezig met laden …