voetbalzone

Bazoer uit wens en brengt bod van Olympique Marseille ter sprake

Rian Rosendaal30 jul 2021, 13:07
Laatst bijgewerkt: 30 jul 2021, 13:07
Advertentie

Het blijft onzeker of Riechedly Bazoer als speler van Vitesse aan het nieuwe seizoen begint. De 24-jarige middenvelder werd in de voorbereiding vanwege de transferperikelen bewust afzijdig gehouden door trainer Thomas Letsch. Donderdagavond had Bazoer wel weer een basisplaats bij Vitesse, dat in een vriendschappelijke wedstrijd afrekende met VfL Bochum (2-1). Hij opende in de 63ste minuut de score namens het elftal van Letsch.

Bazoer kan zelf ook nog niet definitief uitsluitsel geven over zijn nabije toekomst. "Er is al een bod binnengekomen bij Vitesse", zo laat de begeerde middenvelder vrijdag weten in een vraaggesprek met De Gelderlander. Het bod is afkomstig van Olympique Marseille en inmiddels ook alweer afgewezen door de Vitesse-leiding. Men verlangt meer dan de geboden vier miljoen euro, zo wist De Telegraaf onlangs te melden. Bazoer zou niet blij zijn met de manier waarop Vitesse zich opstelt, zo klonk het enkele weken geleden.

Letsch maakt ondertussen weer gebruik van Bazoer, die een plaats krijgt in het hart van de vijfmansverdediging in Arnhem. "De trainer heeft verteld dat hij mij weer gaat gebruiken zo lang ik bij Vitesse speel", zo verduidelijkt Bazoer. "Hoelang dat nog is, durf ik niet te zeggen. Iedereen weet dat ik een transferwens heb. Maar ik zal alles blijven geven. De trainer heeft mij vorig seizoen ook geholpen door mij veel vertrouwen te geven. Als hij mij nodig heeft, dan sta ik er ook."

Bazoer hoopt belangrijk te kunnen zijn voor Vitesse in de derde voorronde van de Conference League, met het Ierse Dundalk als tegenstander. "Europees voetbal blijft speciaal. Daar werk je een heel seizoen hard voor. Het is een mooie kans om je te meten met tegenstanders die niet bij je in de competitie zitten", aldus Bazoer, die tot slot nog een keer terugkomt op de geruchten rondom een eventueel vertrek bij VItesse. "Iedereen weet dat het snel kan gaan in de voetbalwereld."

Bezig met laden …