voetbalzone

Bazoer vreest het ergste en wil AZ inruilen voor buitenland

Rian Rosendaal09 jul 2023, 11:52
Laatst bijgewerkt: 09 jul 2023, 11:52
Advertentie

Riechedly Bazoer heeft een transferverzoek ingediend bij het bestuur van AZ, zo bevestigt de 26-jarige middenvelder in gesprek met het Noordhollands Dagblad. Hij claimt zelfs al een aanbieding uit het buitenland op zak te hebben. Bazoer kwam een jaar geleden met veel ambitie over van Vitesse, maar slaagde er desondanks niet in om een vaste plaats te veroveren op het middenveld van AZ.

"AZ moet eruit komen met die club, dan kan ik pas weg. Alle partijen moeten tevreden zijn", zo benadrukt Bazoer in het onderhoud met de regionale krant. De voormalig Ajacied speelde eerder al eens in het buitenland, want tussen 2016 en 2019 stond hij onder contract bij VfL Wolfsburg. De Duitse club verhuurde hem tussendoor aan FC Porto, om vervolgens zaken te doen met Vitesse. Afgelopen seizoen was er even een flirt met Feyenoord, maar dat leidde niet tot een transfer richting de landskampioen.

Een bevredigend debuutseizoen in Alkmaar was het dus niet voor Bazoer. "Nee, zeker niet. Dat had mede te maken met een blessure op een ongelukkig moment, namelijk toen ik de kans kreeg op meer speelminuten vanwege blessures bij anderen." Ook de concurrentiestrijd met Tijjani Reijnders en Jordy Clasie is niet in het voordeel van Bazoer geweest. "Het was voor mij moeilijk om ertussen te komen. Ik kwam laat binnen, de groep was al zes weken in voorbereiding. Dan heeft de trainer natuurlijk zijn pionnetjes al klaar staan, dat maakte het wel extra lastig. Het is gewoon niet geworden wat ik ervan verwachtte. En hetzelfde geldt natuurlijk voor AZ. Dit is teleurstellend voor mij, maar ook voor de club."

Reijnders
Het is afwachten of AZ instemt met een voortijdig vertrek van Bazoer, die nog tot medio 2025 op de loonlijst staat. AC Milan doet er namelijk alles aan om Reijnders binnen te halen. Fabrizio Romano meldde dat een bod van negentien miljoen euro, inclusief vier miljoen aan bonussen, resoluut van tafel is geveegd door de Alkmaarse clubleiding. I Rossoneri zouden echter een nieuw bod aan het voorbereiden zijn.

Bezig met laden …