voetbalzone

BBC en L'Equipe: Messi slaat monsterbod af en kiest voor Beckham

Tom Rofekamp07 jun 2023, 15:52
Laatst bijgewerkt: 07 jun 2023, 15:52
Advertentie

Lionel Messi gaat de overstap van Paris Saint-Germain naar Inter Miami maken. Dat weten de BBC en L'Equipe met zekerheid te melden. De zevenvoudig Ballon d'Or-winnaar verkiest de club van eigenaar David Beckham boven een contract in Saudi-Arabië, waar hij naar verluidt liefst vierhonderd miljoen euro op jaarbasis kon gaan verdienen. Barcelona kan een terugkeer van Messi financieel niet ophoesten.

The Athletic schreef eerder woensdag al dat Inter Miami all-in ging om Messi naar de Verenigde Staten te lokken. Hoewel de MLS-club zelf niet zoveel als Al-Hilal kon betalen, sprongen Adidas en Apple in de bres. Adidas, een van de grootste sponsoren van de MLS, heeft namelijk zijn eigen potentiële regeling voorbereid om Messi naar de Verenigde Staten te lokken. Het kledingmerk is van plan om de Argentijns international een deel van de winst te geven, die het maakt als hij voor een transfer naar Inter Miami kiest. Apple, dat de competitieduels van de MLS streamt, wil Messi ook een winstpercentage geven die gegenereerd wordt bij zijn mogelijke komst. Volgens bronnen heeft Messi bij het beëindigen van zijn carrière in de Verenigde Staten bovendien de mogelijkheid om een percentage van een MLS-club te kopen.

Dat alles maakt een transfer naar de VS voor Messi aantrekkelijker dan naar het Midden-Oosten. Het liefst was de 35-jarige steraanvaller bij Barcelona teruggekeerd, maar dat bleek niet mogelijk. De Catalanen kampen nog altijd met te veel financiële problemen om hun voormalig oogappel 'naar huis' te laten komen. Die financiële problemen lagen ook al ten grondslag van Messi's vertrek twee jaar geleden.

Toen liep Messi's contract bij Barcelona namelijk af, en kon het niet verlengd worden vanwege de Financial Fair Play-regels. De Argentijn koos voor een overstap naar PSG, waar hij twee jaar lang schitterde in wisselvalligheid. In 75 wedstrijden voor les Parisiens kwam Messi tot 32 goals en 35 assists. Prima cijfers, maar het werd la Pulga vooral verweten dat PSG geen succes in de Champions League behaalde. Per 1 juli is Messi transfervrij.

Bezig met laden …