voetbalzone

Beckenbauer: ‘Bayern kan komend jaar weer triple winnen, waarom niet?’

Peter Nusselder03 jun 2013, 09:33
Laatst bijgewerkt: 03 jun 2013, 09:33
Advertentie

Franz Beckenbauer gaat er niet van uit dat de successen van Bayern München beperkt zullen blijven tot het afgelopen seizoen. Nadat de landstitel al binnen was en ook de Champions League werd gewonnen, pakte Bayern zaterdag door het winnen van de bekerfinale een derde hoofdprijs.

/

De zege op VfB Stuttgart was goed voor de ‘triple’, en erevoorzitter Beckenbauer is van mening dat die unieke prestatie herhaald zou kunnen worden. “Waarom niet? Het elftal is op de goede weg om dat nog een keer voor elkaar te krijgen”, vertelt de voormalig topvoetballer aan TZ. “Ik kan me goed voorstellen dat ze het nog een keer kunnen doen. Misschien komend jaar al!”, voorspelt Beckenbauer.

“Het is daarbij even afwachten hoe het zal gaan onder de nieuwe trainer”, doelt der Kaiser op de komst van Josep Guardiola, die succescoach Jupp Heynckes komt opvolgen in München. “Het klopt dat Guardiola niet veel meer zal kunnen verbeteren, hij hoeft het team niet veel te veranderen. Misschien kan hij op tactisch gebied iets wijzigen.”

Bezig met laden …