voetbalzone

Beckenbauer lacht om ‘FC Espana’: ‘Deze discussie is één grote onzin’

Gijs Freriks07 sep 2014, 19:10
Laatst bijgewerkt: 07 sep 2014, 19:10
Advertentie

Bij Bayern München staan momenteel tien Spanjaarden onder contract. Xabi Alonso, José Reina, Juan Bernat, Thiago Alcántara en Javi Martínez maken deel uit van de selectie en in de staf van trainer Josep Guardiola zitten nog eens vier landgenoten. Erevoorzitter Franz Beckenbauer vindt dat geen probleem, zo geeft hij aan in gesprek met BILD.

voetbalzone

Der Kaiser moet lachen om de suggestie van de krant dat de voertaal bij Bayern het Spaans moet worden en dat de clubnaam beter veranderd kan worden in FC Espana. “Deze hele discussie vind ik één grote onzin. Ik zal het je sterker vertellen: wie heeft de laatste jaren het wereldvoetbal gedomineerd? Juist, Real Madrid, Barcelona en de Spaanse nationale ploeg.”

“Dan is het toch niet verkeerd dat Bayern topspelers uit Spanje haalt? Met hen hebben we alleen maar goede ervaringen in de Bundesliga gehad, kijk ook bijvoorbeeld naar Raúl bij Schalke 04”, aldus Beckenbauer, die ontkent dat Guardiola zijn eigen gang mag gaan op de transfermarkt. “Pep is ook niet iemand die alles naar zich toe wil trekken. Het gaat hem om de prestaties, niet om hoeveel macht hij krijgt. Hij staat altijd open voor de dialoog.”

Bezig met laden …