voetbalzone

Beckenbauer: 'Wat mij betreft wint Guardiola dit jaar geen enkele prijs'

Matthijs van Laar19 jul 2013, 09:11
Laatst bijgewerkt: 19 jul 2013, 09:11
Advertentie

Franz Beckenbauer heeft met alle macht geprobeerd om alvast wat druk weg te halen bij Josep Guardiola. Na de winst van de landstitel, de beker en de Champions League door voorganger Jupp Heynckes kan de nieuwe coach het eigenlijk alleen maar minder doen. De erepresident van Bayern München ziet dat echter anders. “Wat mij betreft wint Pep geen enkele prijs”, zegt Beckenbauer in Express.

/

De ster uit de jaren zeventig verwacht wederom hevige concurrentie van Borussia Dortmund, dat ondanks het vertrek van Mario Götze vooralsnog goed uit de zomer lijkt te komen. Zo versterkte de landskampioen van 2011 en 2012 zich onder meer met Sokratis Papastathopoulos, Henrikh Mkhitaryan en Pierre-Emerick Aubameyang. “Goede versterkingen, al kan ik geen van die namen goed uitspreken”, lacht Beckenbauer.

Het zal er uiteindelijk ook op aan komen hoe snel Guardiola zijn filosofie weet over te dragen op zijn spelers. De Spanjaard staat kort combinatiespel voor en zal waarschijnlijk enige tijd nodig hebben om dat erin te slijpen. “Maar we beschikken over spelers van wereldklasse. Die hebben zoiets snel onder de knie.”

Bezig met laden …