voetbalzone

Beckford trekt transferverzoek in en blijft tot de zomer bij Leeds

Bart Kruyt17 jan 2010, 14:14
Laatst bijgewerkt: 17 jan 2010, 14:14
Advertentie

Jermaine Beckford heeft zijn transferverzoek bij Leeds United ingetrokken. De aanvaller was twee weken terug groot nieuws in Engeland, nadat een treffer van zijn voet voor Manchester United uitschakelde in de FA Cup. De clubs stonden voor hem in de rij en Beckford zei te willen vertrekken, maar de spits wil zijn contract (die tot de zomer loopt) nu uitdienen.

/

“Ik wil hier mijn taak voltooien en Leeds aan promotie helpen. Als ik mijn Leeds-shirt aantrek geef ik me met honderd procent voor de fans, de trainer en de club. En ik zal dat blijven doen”, zegt de aanvaller op de website van Leeds. Na zijn treffer tegen Manchester United had de aanvaller om een transferverzoek gevraagd en hij leek in januari al te vertrekken. De fans van Leeds kunnen voorlopig echter van de goaltjesdief blijven genieten.

League One-club Leeds nam Beckford in 2006 over van Wealdstone, dat actief is op amateurniveau. De Engelse spits tekende sindsdien voor 74 doelpunten in 135 wedstrijden voor Leeds. Beckford maakte op Old Trafford niet alleen de winnende treffer, maar blonk ook uit door sterk spel tegen Nemanja Vidic en Wes Brown. Mede daardoor zouden Newcastle United en enkele clubs uit de Premier League de spits willen aantrekken.

Bezig met laden …