voetbalzone

Beckford vertrekt bij Leeds United en is op weg naar Everton

Bart Kruyt28 mei 2010, 16:08
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2010, 16:08
Advertentie

Jermaine Beckford is op weg naar de Premier League. Leeds United maakt vrijdag op haar officiële website bekend dat zij het contract van de spits per direct heeft ontbonden, zodat hij op zoek kan gaan naar een nieuwe club. Everton en Aston Villa zijn slechts twee ploegen uit de hoogste Engelse afdeling die Beckford willen hebben.

/

De 26-jarige Beckford beschikte over een contract dat tot eind juni doorliep en was nooit van plan om deze verbintenis bij Leeds te verlengen, waardoor het afscheid niet als een verrassing komt. De aanvaller speelde sinds maart 2006 voor de vervallen topclub en maakte in de afgelopen twee seizoenen bijzonder veel indruk.

Zo maakte hij in het voetbaljaar 2008/09 26 competitietreffers en ook in het afgelopen seizoen deed hij het niet slecht, met 25 doelpunten. Bovendien was hij verantwoordelijk voor de uitschakeling van Manchester United in de FA Cup en scoorde hij twee keer op White Hart Lane tegen Tottenham Hotspur. Ook deze club is al genoemd als mogelijk nieuwe werkgever voor Beckford, die echter op weg lijkt te zijn naar Everton.

Bezig met laden …