voetbalzone

Beckham: ‘Als trainer en als mens kán het eigenlijk niet beter’

Erik van Dam21 mrt 2015, 10:16
Laatst bijgewerkt: 21 mrt 2015, 10:16
Advertentie

In de zomer van 2012 koos Real Madrid voor Carlo Ancelotti als nieuwe trainer. Hij volgde José Mourinho op en bracht de club in zijn debuutseizoen meteen de zo vurig gewenste tiende Champions League-titel. De landstitel ging dat jaar naar Atlético Madrid en dit seizoen is Real Madrid ook nog lang niet zeker van de hoogste nationale prijs. Dat zorgt voor geruchten rond Ancelotti, maar David Beckham hoopt dat Real gewoon doorgaat met de trainer.

voetbalzone

In een interview met AS zoomt Beckham in op de positie van Ancelotti. “Is hij de juiste man voor de baan? Ja, in mijn ogen wel. Hij weet namelijk hoe hij het respect van de spelers moet krijgen en hoe hij het beste in hen naar boven haalt. En de spelers respecteren hem ook, net zoals iedereen in de voetballerij dat doet. Dus ja, hij is de juiste man voor de baan die hij nu heeft”, meent Beckham, zelf ex-speler van Real Madrid.

De Engelsman bewaart uitstekende herinneringen aan Ancelotti, met wie hij samenwerkte bij AC Milan en Paris Saint-Germain. “Ik houd echt van Carlo, hij is een van de beste mensen met wie ik tijd heb doorgebracht. Eén van de beste coaches die ik heb gehad. Hij is een bescheiden man, maar heeft zó veel liefde voor het spel. Hij is een winnaar, heeft overal waar hij werkte successen geboekt. Als trainer en als mens kán het eigenlijk niet beter”, zegt Beckham. “Ik vind het geweldig dat hij al zo’n groot succes heeft geboekt met Real Madrid, al keek ik er niet eens echt van op.”

Bezig met laden …