voetbalzone

Beckham betwijfelt toekomstige ‘uitstapjes’ naar AC Milan

Erik van Dam14 jul 2010, 20:28
Laatst bijgewerkt: 14 jul 2010, 20:28
Advertentie

David Beckham denkt niet dat hij in de toekomst nog huurperiodes aangaat bij AC Milan. De 35-jarige middenvelder staat onder contract bij Los Angeles Galaxy, maar verkaste de laatste twee seizoenen telkens naar Milaan, zodra de Major League Soccer tot een einde was gekomen. Dit deed hij om zijn plek in het Engels nationale team te garanderen.

/

Inmiddels is de routinier tot de conclusie gekomen dat al die wisselingen hem teveel kracht en energie kosten. “Ik denk dat het iets is, waar ik in de toekomst goed over na moet denken”, stelt de international in gesprek met Sky Sports. “Om eerlijk te zijn, denk ik niet dat het nog eens gaat gebeuren. De blessure die ik opliep, kwam doordat ik mezelf teveel pushte.”

“Ik koos ervoor om naar Milan te gaan, terwijl mijn lichaam eigenlijk behoefte had aan rust”, stelt Beckham woensdag. In de seizoenen 2008/09 en 2009/10 verbleef hij van januari tot en met mei bij de Rossoneri, om zijn ritme niet teveel te laten verslappen. “Ik had er een goede reden voor, en zou het altijd opnieuw kunnen doen. Maar rond deze tijd, als het seizoen in Los Angeles ten einde komt, moet ik mezelf rust gunnen en langzaam weer fit worden.”

Beckham raakte in maart ernstig geblesseerd aan zijn achillespees, zodanig dat hij het WK in Zuid-Afrika moest laten schieten. Uiteindelijk ging de 115-voudig international wel mee met de Engelse ploeg, om een onofficiële rol als coach te vervullen.

Bezig met laden …