voetbalzone

'Beckham biedt Moyes kans op herstart bij nieuwe club in Florida'

Matthijs van Laar08 jun 2014, 14:51
Laatst bijgewerkt: 08 jun 2014, 14:51
Advertentie

David Moyes krijgt na zijn faliekant mislukte missie bij Manchester United mogelijk de kans om zijn loopbaan nieuw leven in te blazen aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. De Schotse manager staat er goed op bij David Beckham, die momenteel bezig is een eigen club op te richten in Miami. De twee kennen elkaar uit hun gezamenlijke tijd als speler.

voetbalzone

Beckham werd in het seizoen 1994/95 verhuurd aan Preston North End, waar hij Moyes een jaar lang meemaakte. De twee bleken het goed met elkaar te kunnen vinden en hebben volgens The Sunday Times zo nu en dan nog contact. Zodoende zou hij de oefenmeester hebben benaderd met de vraag of hij er iets voor voelt om in de Verenigde Staten aan de slag te gaan.

De Engelse krant meldt dat de voorkeur van Moyes in principe uitgaat naar een nieuwe club in Europa. De Schot, die binnen een jaar na zijn aantreden bij United weer op straat werd gezet, gaf onlangs nog te kennen dat hij opnieuw de Champions League in wil. Beckham zou echter goede hoop hebben dat hij zijn oud-ploeggenoot kan overtuigen. De nieuw op te richten club van Becks mikt op een Major League Soccer-entree in 2017.

Bezig met laden …