voetbalzone

Beckham: 'De salarissen in de Major League Soccer móéten omhoog'

Erik van Dam07 nov 2011, 15:26
Laatst bijgewerkt: 07 nov 2011, 15:26
Advertentie

David Beckham denkt dat een salarisverhoging in de Amerikaanse profcompetitie, de Major League Soccer (MLS), het niveau in het land ten goede zal komen. De Engelse ster koos er vier jaar geleden voor zijn loopbaan te vervolgen in de Verenigde Staten en na hem kwamen meer grote namen als Thierry Henry en Rafael Márquez. Het salarisplafond stelt clubs echter niet in staat veel sterren tegelijkertijd onder contract te hebben. Beckham meent dat dat moet veranderen.

/

Volgens Beckham ligt het niveau in de MLS al wel hoger dan toen hij arriveerde bij Los Angelex Galaxy. “Inmiddels spelen jongens als Henry, Márquez en Robbie Keane hier ook. Je ziet hoeveel aandacht de sport op televisie krijgt, dat is al meer dan in Engeland. Of het nu de Premier League, Primera División, Serie A of MLS is; er zijn altijd duels te zien. Er is explosieve interesse in het noordwesten en de meeste wedstrijden van Galaxy zijn ook uitverkocht.”

Ondanks die stijgende lijn denkt Beckham dat er betere salarissen moeten komen voor de spelers. “Er moet een megabedrag worden besteed om zover te komen, dat de beste spelers hiernaartoe trekken in hun topjaren. Ze moeten het salarisplafond écht verhogen, dat móét. Spelers die in Europa actief zijn, gaan niet ineens hun salaris laten zakken om in een ander land te spelen.”

Bezig met laden …