voetbalzone

'Beckham geeft voetbal in de VS veel, maar hij trekt er ook een hoop uit'

Erik van Dam04 jan 2011, 15:01
Laatst bijgewerkt: 04 jan 2011, 15:01
Advertentie

Niet iedereen is zo blij met de Europese uitstapjes die David Beckham inmiddels tot een gewoonte heeft gemaakt. De Engelsman van Los Angeles Galaxy verruilde zijn werkgever de laatste twee jaar voor AC Milan, waar hij tussen de seizoenen in ging spelen om in beeld te blijven voor het nationale team. Oud-verdediger Alexi Lalas denkt er het zijne van.

/

De voormalig speler van de Amerikanen werkte nooit samen met Beckham in één team, maar ziet vanaf de zijlijn hoe de middenvelder ook nu weer voortdurend in het nieuws is met een mogelijke overstap naar Tottenham Hotspur, Wigan Athletic, Blackburn Rovers of welke andere Engelse club dan ook. “Amerikaanse voetbalfans zeggen dat Beckham de sport veel gegeven heeft, maar hij heeft er ook gigantisch veel uitgetrokken”, geeft Lalas als commentaar aan BBC 5 Live.

“De reden dat Beckham vorig seizoen naar Milan ging was om zich, in theorie, voor te bereiden op het WK in Zuid-Afrika. Ik denk dat dat begrijpelijk en prima was, tot op zekere hoogte. Maar nu gebeurt het allemaal wéér”, aldus Lalas. Beckham zelf sprak zich de laatste dagen niet meer uit over een nieuwe, tijdelijke werkgever. Eerder zei hij nog alleen voor Manchester United te willen spelen in de Premier League, maar zijn oude club zei droog dat het hem simpelweg te oud vond.

Bezig met laden …