voetbalzone

Beckham heeft prijs binnen en mag strijden om Amerikaanse titel

Peter Nusselder25 okt 2010, 11:58
Laatst bijgewerkt: 25 okt 2010, 11:58
Advertentie

David Beckham heeft afgelopen weekend met zijn club Los Angeles Galaxy een eerste succes geboekt. De Engelse middenvelder scoorde en hielp zijn ploeg daarmee aan een 2-1 overwinning op FC Dallas, waarmee LA Galaxy zich verzekerde van de eerste plaats in de Western Conference van de Major League Soccer, de Amerikaanse profcompetitie.

/

De club uit Los Angeles nam dankzij de eerste plaats het zogenoemde Supporters Shield in ontvangst en mag nu ook voetballen om de algehele landstitel in de Verenigde Staten. In de play-offs, die daarvoor georganiseerd worden, komt Becks met zijn teamgenoten uit tegen het Seattle Sounders FC van voormalig FC Twente-spits Blaise Nkufo.

Galaxy had tegen Dallas genoeg aan een punt, maar kwam nog wel op achterstand. Na amper een half uur spelen maakte Beckham echter alweer gelijk en in de tweede helft scoorde de ploeg uit LA 2-1. In de halve finale neemt Galaxy het nu op tegen Seattle. De andere finalist komt uit de wedstrijden tussen Dallas en Real Salt Lake. De winnaar van deze finale speelt tegen de beste ploeg uit de Eastern Conference om de landstitel.

Bezig met laden …