voetbalzone

Beckham is na ruim tien maanden klaar voor rentree bij LA Galaxy

Erik van Dam09 sep 2010, 22:32
Laatst bijgewerkt: 09 sep 2010, 22:32
Advertentie

Na ruim tien maanden staat David Beckham op het punt zijn rentree te maken bij Los Angeles Galaxy, meldt The New York Times. Nadat Beckham LA Galaxy in november hielp de bekerfinale te bereiken is hij niet meer in actie genomen voor de club van trainer Bruce Arena. Naderhand vertrok de Engelsman naar AC Milan voor een huurperiode, waar hij in maart zijn linker achillespees afscheurde.

/

Op het WK in Zuid-Afrika acteerde de middenvelder bij Engeland als assistent van bondscoach Fabio Capello. Een gewenste verleningen van zijn periode in Italië ging niet door, waarna hij in augustus gewoon terugkeerde naar Los Angeles om het revalidatieprogramma aan te vangen. De 35-jarige Brit trainde later die maand voor het eerst met de groep mee, maar merkte toen al dat hij nog veel werk te verrichten had.

“In deze fase van het revalidatieproces heb je goede dagen en mindere dagen”, zei de Engelsman destijds. In 41 duels voor LA Galaxy heeft Beckham zeven doelpunten gemaakt, daarnaast heeft hij vijftien treffers weten voor te bereiden. De 115-voudig international kwam in het verleden uit voor Manchester United en Real Madrid. LA Galaxy speelt zaterdag tegen Columbus Crew.

Bezig met laden …