voetbalzone

Beckham kan Amerikaanse periode bij LA Galaxy in stijl beëindigen

Bart Kruyt07 nov 2011, 05:30
Laatst bijgewerkt: 07 nov 2011, 05:30
Advertentie

David Beckham is vermoedelijk bezig aan zijn laatste weken bij LA Galaxy en kan zijn Amerikaanse periode in stijl beëindigen. De Engelse middenvelder, die over een aflopend contract beschikt in Los Angeles, plaatste zich zondagavond met zijn ploeg voor de finale van de Major League Soccer. Op 20 november zal LA Galaxy met Houston Dynamo uit gaan maken wie er landskampioen wordt.

/

Galaxy won zondagavond de Western Conference, door Real Salt Lake in eigen huis met 3-1 te verslaan. Landon Donovan opende met een benutte strafschop de score, voordat Alvaro Saborio met een kopbal uit een corner de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Galaxy verloor dit seizoen echter nog niet in het eigen Home Depot Center en deed dat ook nu niet: op aangeven van Beckham maakte Mike McGee er 2-1 van, waarna Robbie Keane het slotakkoord verzorgde.

Dankzij de overwinning won Galaxy (de landskampioen van 2002 en 2005) de Western Conference en mag het voor het eerst sinds Beckham in Amerika is strijden om de landstitel. De ploeg van Bruce Arena neemt het op 20 november op tegen Houston Dynamo, dat de Eastern Conference won dankzij een 2-0 overwinning op Kansas City.

Bezig met laden …