Beckham krijgt blik bier op zich afgeworpen: 'Heel jammer, dit'

Erik van Dam08 mrt 2012, 07:38
Laatst bijgewerkt: 08 mrt 2012, 07:38
/

David Beckham maakte woensdag een vervelende avond door namens Los Angeles Galaxy. De Engelse ster streed met zijn team tegen Toronto FC in de eerste ontmoeting van de Noord-Amerikaanse versie van de Champions League en werd vijandig ontvangen. Dieptepunt was het toegeworpen krijgen van een blik bier door een onverlaat.

Beckham reageerde geïrriteerd op het incident, maar bundelde zijn woede uiteindelijk in een assist. Uit zijn hoekschop scoorde Landon Donovan namelijk de gelijkmaker tegen Toronto, twee minuten voor tijd. In de eerste helft hadden Ryan Johnson en Luis Silva voor een 2-0 voorsprong gezorgd voor Toronto, waar ook Danny Koevermans van meet af aan meedeed. Vleugelaanvaller Mike Magee deed namens Galaxy snel iets terug in de 29ste minuut, maar vervolgens lukte het niet ook nog de gelijkmaker te forceren.

/

Gedurende de tweede helft was Beckham doelwit van de Toronto-supporters, die meermaals lint naar hem gooiden en hem zo het spelen deels onmogelijk maakten. Iemand haalde het zelfs in zijn hoofd een leeg bierblik naar de middenvelder te gooien. “Ik denk dat iedereen heeft kunnen zien wat er gebeurde tijdens de corner. Het is jammer, want met zo'n opkomst is het juist mooi om voor zoveel mensen te spelen.”

“De meerderheid van de supporters creëerde een prettige sfeer, het was een minderheid die vervelend deed. Al met al was de sfeer goed.” De revanche kwam vlak voor tijd: Beckham zwaaide vanaf de rechterkant een hoekschop voor en Donovan schoot daaruit in de rebound raak. De tweede ontmoeting tussen beide elftallen staat gepland voor volgende week woensdag. De winnaar van het tweeluik neemt het in de halve finales op tegen de winnaar van de ontmoeting Seattle Sounders - Santos.