voetbalzone

Beckham krijgt toestemming voor bouw van nieuw stadion in Miami

Gijs Freriks17 jul 2015, 20:41
Laatst bijgewerkt: 17 jul 2015, 20:41
Advertentie

David Beckham betaalde in februari 2014 zo’n achttien miljoen euro om met Miami FC deel te mogen nemen aan de Major League Soccer. De club uit Florida hoopt vanaf 2018 van start te gaan en wil zijn wedstrijden spelen in een nieuw stadion op de plek van het voormalige Orange Bowl.

voetbalzone

Dit footballstadion werd zeven jaar geleden afgebroken en Beckham heeft nu van burgemeester Tomas Regalado toestemming gekregen om op deze plek, naast het stadion van honkbalclub Miami Marlins, een nieuw onderkomen te bouwen. Regalado sprak van een mijlpaal en Marcelo Claure, een zakenpartner van Beckham, heeft het over ‘het moment van de waarheid’.

“Dit is opnieuw een positieve stap richting het formeren van een wereldclub in Miami. Alles staat nog in de kinderschoenen en we moeten nog verschillende opties met betrekking tot de stadionbouw bespreken, maar onze voorkeur gaat dus uit naar de locatie van Orange Bowl”, aldus Regalado. Als de voetbaltempel, die 25.000 stoeltjes moet tellen, voor 2018 niet klaar is, moet Miami FC een tijdelijk onderkomen zien te vinden.

Bezig met laden …