voetbalzone

Beckham: 'MLS kan met meer grote spelers grote competitie worden'

Erik van Dam29 sep 2010, 14:59
Laatst bijgewerkt: 29 sep 2010, 14:59
Advertentie
/

Na twee huurperiodes bij AC Milan acht David Beckham het onwaarschijnlijk dat hij dit seizoen wederom in Italië te bewonderen zal zijn. De middenvelder is nog steeds niet volledig fit na zijn achillespeesblessure, waardoor hij ook het WK in Zuid-Afrika moest missen. Beckham geeft de voorkeur aan een volledige revalidatie. Een terugkeer in de Engelse nationale ploeg ziet hij echter wel zitten.

“Ik denk het niet”, antwoordt Beckham op de officiële website van de wereldvoetbalbond FIFA op de vraag of hij in de toekomst nog een derde maal naar Milaan trekt. “Zeg nooit nooit, maar na mijn blessure moet ik me concentreren op het herstel. Ik kan het niet met zekerheid zeggen, ik denk dat we maar gewoon moeten afwachten.”

De middenvelder is optimistischer over zijn terugkeer in de nationale ploeg van Engeland. “Ik denk het niet”, antwoordt de 35-jarige Beckham wederom, ditmaal op de vraag of hij zijn laatste interland al heeft afgewerkt. “Maar dat ligt niet in mijn macht. Ik ben beschikbaar, meer kan ik niet doen. Ik ben gepassioneerd om voor mijn land te spelen, zelfs vijftien jaar na mijn debuut nog. Ik hoop echter wel dat Engeland jongelingen in de ploeg blijft brengen, zij hebben de toekomst.”

Tot slot vertelt de middenvelder dat hij het goed naar zijn zin heeft in de Verenigde Staten. “In potentie is de Major League één van de grootste competities ter wereld. Als je ziet wie er dit jaar zijn bijgekomen, denk bijvoorbeeld aan Rafael Márquez en Thierry Henry. Als de clubs hier het gat weten te verkleinen door grote spelers aan te trekken, kan het zeker één van de grootste competities worden.”

Bezig met laden …