voetbalzone

Beckham neemt met landstitel in stijl afscheid van Major League Soccer

Daniel Cabot Kerkdijk02 dec 2012, 00:20
Laatst bijgewerkt: 02 dec 2012, 00:20
Advertentie
/

David Beckham heeft zaterdag in stijl afscheid genomen van de Amerikaanse competitie. De middenvelder prolongeerde met Los Angeles Galaxy de titel in de Major League Soccer. De ploeg uit Los Angeles was in eigen huis in de finale met 3-1 te sterk voor Houston Dynamo.

Houston Dynamo nam kort voor rust de leiding via Calen Carr. Na een uur maakte Omar González gelijk en kort daarna zette aanvoerder Landon Donovan uit een strafschop LA Galaxy op voorsprong. In blessuretijd maakte Robbie Keane, die andere ster van de thuisclub, de 3-1.

Beckham kreeg vervolgens nog een publiekswissel van coach Bruce Arena. De 37-jarige Engelsman wil op 37-jarige leeftijd nog één keer op avontuur gaan, het liefst bij een club die in de Champions League speelt. Beckham werd zes keer kampioen van Engeland met Manchester United en veroverde de Spaanse titel met Real Madrid.

Met het winnen van de titel sloot Beckham een tijdperk af. "Het waren zes succesvolle jaren, zeker nu we de titel hebben geprolongeerd. Ik ben een tevreden mens. Maar het belangrijkst vind ik dat de interesse in voetbal in de Verenigde Staten is gegroeid. De League bestaat pas zeventien jaar, maar de omstandigheden zijn geweldig voor topsporters om in Amerika te voetballen. Het is heel professioneel en zal alleen nog maar groeien." Beckham had het moeilijk tijdens zijn afscheidsspeech. "Het was een emotionele dag voor mij, of we nou zouden winnen of verliezen. Het was een lastige finale, maar ik ben blij dat we uiteindelijk hebben gewonnen."

Bekijk hier de publiekswissel van David Beckham:

Bezig met laden …