voetbalzone

Beckham prijst Barcelona: ‘Al zou ik normaal niet over hen praten’

Erik van Dam04 jun 2015, 11:20
Laatst bijgewerkt: 04 jun 2015, 11:20
Advertentie

David Beckham is benieuwd hoe de Champions League-finale zaterdag eindigt. Juventus en Barcelona ontmoeten elkaar in Berlijn en Beckham, die de finale in het seizoen 1998/99 won met Manchester United, gaat zeker kijken. Een favoriet kiest hij niet, al zal hij stiekem hopen dat Juventus wint. Beckham heeft immers een verleden bij Barcelona’s aartsrivaal Real Madrid.

voetbalzone

Marca sprak de Engelse legende en vroeg hem naar zijn mening over het spel van Barcelona dit seizoen. “Ik ben een voormalig speler van Real en ben nog steeds fan van die club, dus normaal gesproken zou ik niet over Barcelona praten. Dat is toch de grootste rivaal. Maar ik vind dat ze wel een verbazingwekkend goed team hebben. Ik vind het bijzonder dat zo veel van hun spelers uit de eigen opleiding komen.”

“Ze hebben daar toch wel iets heel bijzonders gecreëerd”, meent Beckham. Hij weet dat Xavi zaterdag opgaat voor zijn allerlaatste wedstrijd in het shirt van de Catalanen en heeft veel respect voor de Spaanse middenvelder. “Hij is echt een van de allerbeste spelers geweest, die men ooit heeft gezien. Ik vind het best jammer dat hij straks weg is, maar hij kiest wel de goede manier om weg te gaan. Hij won de titel en de beker al en straks staat hij in de Champions League-finale.”

Bezig met laden …